Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Osmangazi Köprü Geçişi Turumuz 13 Mayıs 2017

13 Mayıs 2017'nin güzel bir Cumartesi gününde "Avrupa Günü" olarak ilan edilen organizasyonda "Osmangazi Köprüsü" bisiklet geçişi organizasyonu gerçekleştirildi. Bu güzel organizasyona sabahın 06.00'da kalkarak Adapzarı'ndan İzmit'e kadar 3 gönüllü ile birlikte bisiklet sürdük.

İlk olarak İzmit Şehit Polis Recep TOPALOĞLU Spor Salonu önünde bisiklet sever ile birlikte toplandık. Daha sonra gelen kamyonetlere düzenli bir şekilde bisikletlerimizi yerleştirdik. Daha sonra köprü geçişinin gerçekleşeceği alana kadar belediyenin otobüsleriyle ayrıca gittik.

Başlangıç noktasında toplandıktan sonra 9 km. lik güzel bir köprü geçişi gerçekleştirdik. Köprü birkaç aracın dışında bizim gidiş yönünde tamamen trafiğe kapatıldı. Yol ve köprü mükemmeldi. Yalnız en sağ köşede biraz fazla cam kırıkları vardı. Geçiş esnasında 3-4 kişinin lastiği patladı. 

30-45 dakika civarında bir geçiş gerçekleşti. Turun sonunda güzel bir kumanya verildi. Yemeğin ardından bir çok kişi bisikletlerle Gebze, Yalova ve İzmit'e dönüş yaptı. Bizler ise yine başlangıç gibi bisikletleri önce kamyonete sonra bizlerde otobüslere binerek İzmit'e geri geldik. 

Bize kalsa bizde bisikletle Adapazarı'na kadar dönmek istedik ama günün akşamında başka bir bisiklet organizasyonu olduğundan mecburen binmek zorunda kaldık. İzmit'e iniş yaptıktan sonra Decatlon mağazasına uğradık. Birkaç eksiklerimizi aldık. Hiç vakit kaybetmeden dönüş yoluna geçtik.

Günün güzel yanlarından birisi ise giderken de dönerken de rüzgarın bizi ittirmesiydi. Yalnız şunu belirtmek isterim, hava çok sıcaktı, durunca resmen buharlaşıyorduk. Bu nedenle 30-35 km. hızlarla tempo yaparak hem hızlı dönüş yaptık hem de serinledik. Kazasız belasız unutulmaz güzel bir gün geçirdik. Toplamda 100 km. civarında bisiklet sürdük.

Organizasyon genel olarak iyiydi. Bu işler emeksiz olmadığından emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Bir daha ki turlarda görüşmek dileğiyle. 

Osmangazi Köprüsü (1).jpg
Osmangazi Köprüsü (10).jpg
Osmangazi Köprüsü (11).jpg
Osmangazi Köprüsü (12).jpg
Osmangazi Köprüsü (13).jpg
Osmangazi Köprüsü (14).jpg
Osmangazi Köprüsü (2).jpg
Osmangazi Köprüsü (3).jpg
Osmangazi Köprüsü (4).jpg
Osmangazi Köprüsü (5).jpg
Osmangazi Köprüsü (6).jpg
Osmangazi Köprüsü (7).jpg
Osmangazi Köprüsü (8).jpg
Osmangazi Köprüsü (9).jpg